Upotreba svetlećih reklama u reklamnoj industriji vrlo je zastupljena iz jednostavnog razloga – što svetlo privlači pažnju, naročito noću, i poruka reklamnog sadržaja upečatljivo dolazi do potencijalnih klijenata. Danas u reklamnoj industriji postoje razne vrste ili modeli svetlećih reklama. Osnova svim svetlećim reklamama je u tome da se reklamni sadržaj osvetljava direktno, indirektno, pozadinski, bočno i sl. Takođe, razlika je i u načinu osvetljenja, tj. osvetljavanje fluorescentnim lampama, reflektorskim lampama, LED diodama i sl..

DISPLAY SVETLEĆE REKLAME

Svetleće_reklame

Vrlo često u upotrebi su svetleće reklame u obliku zatvorene kutije, tzv. display svetleće reklame, koje mogu biti jednostrano svetleće ili dvostrano svetleće, a o tome zavisi i način učvršćenja na zid. Jednostrano svetleće reklame se postavljaju direktno na zid i sadržaj im je vidljiv samo s jedne strane, dok kod dvostrano svetlećih reklama sadržaj je vidljiv s obe strane, a učvršćuju se zid pomoću konzola.

Karakteristike display svetleće reklame:

– okvir svetleće reklame izrađuje se od eloksiranih aluminijskih profila
– zavisno od veličine svetleće reklame, unutar alu okvira izrađuje se ojačanje u vidu Fe podkonstrukcije
– unutar display kutije raspoređuju se fluo lampe na način da ravnomerno raspršuju svetlost po celoj površini svetleće reklame
– lice svetleće reklame izrađuje se od plexiglassa debljine 3 – 4 mm, a zadnji deo reklame od alu lima
– oslikavanje lica svetleće reklame – plexiglassa vrši se translucentnim (svetlopropusnim) folijama
– lice svetleće reklame može se raditi u kombinaciji s reljefnim slovima ili znakovima, različite debljine i različitih boja

MAGIC STAR SVETLEĆE REKLAME
Odlikuju se posebnim svetlećim efektima koji se dobiju prosvetljivanjem grafiranog plexiglassa LED diodama. Za lice reklame koristi se plexiglass debljine obično 10 mm koji se gravira graverskim tehnikama kako bi se postigli posebni svetleći efekti.
U suštini, Magic Star svetleće reklame predstavljaju spoj graverskih tehnika i indirektnog osvetljavanja plexiglasa koji se pre osvetljavao fluo lampama, a danas LED diodama, čija je upotreba otvorila velike mogućnosti dobijanja svetlosnih efekata uz minimalni utrošak električne energije. Takođe, kod ovih reklama uz tehniku graviranja moguća je kombinacija različitih boja i folija za dobijanje raznoraznih svetlećih efekata.

 

TZV. “TOTEMI” – SVETLEĆE REKLAME
“Totem” je asocirani naziv za svetleće reklame čija se konstrukcija izrađuje za vertikalnu montažu u odnosu na podlogu. U stvari to je display svetleća reklama koja može biti jednostrano vidljiva ili dvostrano vidljiva, samo što se vertikalno postavlja u odnosu na podlogu i u skladu s tim mora biti tako projektiovana i konstruisana da prolazi kontrolu statike u smislu izdrživosti na bočne udare vetra. Konstrukcija takve reklame izrađuje se od već gotovih eloksiranih aluminijskih profila, namenjenih upravo izradi takve reklame.

Show Buttons
Hide Buttons