Led SMD tehnologija

Svetleće Reklame

Svetleće reklame kao vid marketinga

od Alu profila i konstrukcije od čelika ili legura aluminijuma.

Za osvetljenje svetlećih reklama se najčešće upotrebljavaju fluo cevi (neonsko svetlo), kako zbog ekonomičnosti i veličine, tako i zbog dugotrajnosti i smanjenog obima održavanja, odnosno zamene.

Svetlece reklame koje se postavljaju ispred fluo cevi i koji u suštini i nose marketinšku poruku mogu biti od pleksiglasa, PVC materijala i sl. Grafika, tj. marketinška poruka na led svetlecoj reklami se najčešće radi u digitalnoj štampi na foliji koja se iseca i lepi preko cele ili dela površine displeja.

Na kraju izrade svetleće reklame, kao rezultat se dobija veoma dobar način reklamiranja, veoma primetan, elegantan i svakako veoma koristan. Postavljanje svetleće reklame na prometnim mestima može imati dobar efekat na potencijalne kupce, posebno u večernjim časovima ili noću kada svetleće reklame i dolaze do izražaja.

Svetleće reklame se mogu izrađivati u raznim veličinama, oblicima i sa mnogobrojnim efektima uz dodavanje određenih elemenata u skladu sa namenom i mestom postavljanja svetleće reklame.

LED SVETLEĆE REKLAME

Za razliku od svetlećih reklama sa fluo cevima, LED svetleće reklame imaju kao element osvetljenja umesto fluo cevi LED diode. LED diode se sve češće koriste kao zamena za konvencionalne sijalice i fluo cevi u osvetljenju prostorija, u javnoj rasveti i sl.

LED diode imaju jače svetlo, mali su potrošači, a životni vek im je veoma dug. Koštaju u startu više od drugih svetlećih reklama, ali na duži vremenski period su veoma isplative. Posebna karakteristika LED dioda je programabilnost. Ugradnjom LED dioda kao elementa osvetljenja svetleće rekame može se dobiti i na raznovrsnosti svetlosnih efekata cele reklame.

Uključivanje i isključivanje, postepeno gašenje ili pojačavanje svetlosti, ispisivanje tekstualnih ili grafičkih simbola iza samog displeja svetleće reklame, samo su neki od efekata koje je LED diodama moguće postići.

IZRADA SVETLEĆE REKLAME OD KLIRITA

svetleće reklame od klirita podrazumeva da je frontalna – prednja strana svetleće reklame kompletno izradjena od klirita. Boja klirita zavisi od boje slova ili logoa koje treba da isijavaju kroz foliju koja ne propušta svetlo. Ako kojim slušajem ima više boja na svetlećoj reklami koje treba da isijavaju, onda se koristi folija koja propušta svetlos i daje boju koja je potrebna. Od rasvete koriste se led trake, koje se montiraju u kutiji iza klirita.

 

IZRADA SVETLEĆE REKLAME OD ALUBONDA

izrada svetleće reklame od alubonda podrazumeva da je frontalna – prednja strana svetleće reklame kompletno izradjena od alubonda, u boji koja vama odgovara. Alubond je sačinjen od table klirita, koji je sa obe strane obložen aluminijmskom tablom. Alubonda pruža veliki niz mogućnosti u izradi svetlećih reklama.

 

3D SVETLEĆE REKLAME

Izrada 3D svetleće reklame učiniće vaš prostor dosta atraktivnijim od ostalih, a samim ti i privući veliki broj klijenata. 3D reklama se pravi ako što slova ili neki drugi detalj na reklami odskače u odnosu na ostali deo reklame. to se postiže tako što se od klirita iseku detalji koji će se kasnije montirati na reklamu, koja je napravljena od klirita ili alubonda. 3D detalji mogu potpuno isijavati ili parcijalno u zavisnosti gde se protok svetlosti blokira.

 

ZAŠTO IZRADA SVETLEĆE REKLAME

Svetleće reklame predstavljaju najatraktivniji vid reklamiranja vašeg poslovnog prostora. Svetleće reklame su automatski u prednosti nad ostalim vidovima vizuelnog reklamiranja.  Sama činjenica da imate istaknutu reklamu, a da ona dodatno svetli priznaćete ima veliki uticaj na oko posmatrača. Samim tim nećete biti ne primećeni, a to je ono što je važno u čemu će vam pomoći svetleća reklama. U današnjem vremenu poslovanje bez svetlećih reklama praktično je ne zamisliv. To pokazuju brojne velike, a isto tako i male kompanije. Ako nas pitate da li izrada svetleće reklame moće povećati promet vaše radnje, naš odgovor je veliko DA! Ako želite sjajni vizuelni identitet koji će vas izdvojiti od ostalih, mi Vam nudimo širok izbor svetlećih reklama.

IZRADA SVETLEĆE REKLAME ZA LOKALE

 • Izrada svetleće reklame za butike
 • Izrada svetleće reklame za kafiće
 • Izrada svetleće reklame za fast food
 • Izrada svetleće reklame za menjačnice
 • Izrada svetleće reklame za apoteke
 • Izrada svetleće reklame za pekare

Izrada svetleće reklame za lokale

 
 

IZRADA SVETLECIH REKLAMA ZA KAFIĆE

Kada su u pitanju kafići sve vrste svetlece reklame dolaze u obzir. Obično na reklamama vlasnici ugostiteljskih objekata postavljaju svoj logo sa ili bez naziva lokala. Kako bi naglasili natpis, kompletna svetleća reklama se odradjue od ne providnih materijala koji su prorezani, kako bi samo kroz proreze – cut prolazila svetlost. Na taj način vaš logo ili natpis dolazi do izražaja. U tom slučaju se najbolje pokazala svetleca reklama od alubond. Razlog tome je taj što je alubond sam po sebi ne providan i nisu potrebni drugi materijali kako bi ga činili ne providnim. Kod klirita je slična situacija i kao kod pleksiglasa. Klirit i pleksiglas propuštaju svetlost, a da bi to sprečili koristimo block light folije – folije koje blokiraju svetlost i tako sprečavamo isijavanje van željenog dela. Folija se iskatuje pre toga i zalepi na klirit ili pleksiglas. Na taj način omogućavamo natpisu da dodje do izražaja.

IZRADA SVETLECIH REKLAMA ZA BUTIKE

Kao kod izrade svetlećih reklama za kafiće, slična je i situacija i kod reklama za butike. Samo što bi još kod svetlećih reklama za butike još dodali i 3D svetleća slova. Na taj način svetleća reklama dobija potpuno drugačiju dimenziju. Dakle sve isto kako kod reklame za kafiće, samo što tamo gde bi svetlost trebala da izbija kako bi naglasila natpis, na tom mestu postavimo 3D svetleća slova od klirita. Slova mogu biti ispupčena u odnosno na reklamu u dimenziji koja vama se vama čini zanimljivim. Isto tako frontalni – prednji deo slova može isto biti ne providan, kako bi samo sa strane isijavala svetlos kroz klirit.

IZRADA SVETLECIH REKLAMA ZA FAST FOOD – BRZA HRANA

Svetlece reklame za fast food možemo odraditi tako da reklama kompletno isijava. Šta to znači? To znači da kroz foliju na koju zalepimo na klirit ili pleksiglas prolazi svetlost i tako omogućava dizajnu da dodje do izražaja. Svetlece reklame odradjene na ovaj način će sa lakoćom privući vaše mušterije i tako doneti dosta veći promet nego ranije. Svetleću reklamu možete koristiti i u unutrašnjem delu lokala i tako naglasiti akciju koju trnutno pruža vašim potrošačima.

DOZVOLA ZA POSTAVLJANJE SVETLECIH REKLAMA

Za sve vrste reklama bilo da su svetlece ili ne neophodno je pribaviti dozvolu. Pribavljanje dozvole se vrši na osnovu projekta koji su napravljeni od strane arhitekte, koji naravno sadrži svu propisanu dokumentaciju. Kako bi dozvolu dobili u najkraćem mogućem roku, potrebno je odraditi što kvalitetniji projekat, za postavljanje svetlećih reklama.

Za pokretanje postupka pribavljanja saglasnosti i dozvole za postavljanje svetlecih reklama, potrebna su sledeća dokumenta:

 1. Pravni osnov vlasništva (ugovor o zakupu nad objektom ili vlasnički list )
 2. Izvod iz registra privrednih subjekata Agencije za privredne registre
 3. Kopija poslednjeg plaćenog računa za električnu energiju
 4. Punomoćje za lice koje zastupa klijenta u procesu pribavlja dozvole

POSTAVLJANJE SVETLECIH REKLAMA

 • Postavka i montža
 • Demontaža i popravka
 • Menjanje oštećenih delova

IZRADA SVETLEĆIH REKLAMA CENA

U zavisnosti od vrste materijala koji se koriste za izradu svetlecih reklama i veličine, zavisi i cena. U dogovoru sa vama potrudićemo se da za što minimalnija ulaganja dobijete ono što želite. Dovoljno je samo da nas pozovete i posaljete odgovarajuce podatke sa dimenzijama, sve ostalo je naša briga. Reklame koje mi izradjujemo u potpunosti će zadovoljiti vaše potrebe.

 

IZRADA SVETLEĆIH REKLAMA ODLIČNA INVESTICIJA

Svetlece reklame mogu potpuno promeniti vaš prostor i njega napravit dosta atraktivnijim mestom od ostalih, a samim ti i privući veliki broj klijenata. Reklame koje svetle privlače  pogled slučajnih ili namernih prolaznika. Izrada svetlećih reklama od raznih materijala, a prave se od klirita, aluminijuma, alubonda,  foreksa i leksana.  Izrada svetlećih reklama zavisi od vaših potreba i prostora gde se reklama kači odnosno postavlja. Ambijent studio je firma koja je specijalizovana za postavku svetlećih reklama i to : Izrada svetlećih reklama za pekareIzrada svetlećih reklama za butikeIzrada svetlećih reklama menjačniceIzrada svetlećih reklama za fast food-brza hranaIzrada svetlećih reklama za frzerske saloneIzrada svetlećih reklama apoteke i ostale poslovne prostore. Ako nemate ideju kako bi vaša svetleća reklama trebala da izgleda što se dizajnerskog dela tiče, naši grafički dizajneri vam u tome mogu pomoći. I na kraju jako bitna stavka a to je postavka – ugradnja svetlećih reklama. Kada se usaglasimo sa izborom i dizajnom oko Izrada svetlećih reklama , naši će vam se monteri javiti i dogovoriti vreme koje vama odgovara, da se reklama montira.

 

Čime se još bavimo

Naše Usluge

Treba Vam više informacija?

Vama na usluzi

Show Buttons
Hide Buttons