Power LED program za LED Reklame

Uputstvo za Led Display

Samostalono menjajte sadržaj Led Reklame

Uputstvo sa programom i drajverima

Kada kliknete na ovaj link automatski se preuzima najnoviji program za led displej i drajvere za USB…

http://k2reklame.com/Program/PL.rar

Ukoliko korisnik koji treba da instalira program nema WinRar na sledecem linku je download sekcija samo treba da odaberete koji vam treba…
http://www.rarlab.com/download.htm
Ukoliko korisnik nema instaliran TeamViewer klikom na sledeci link ce se pokrenuti preuzimanje istog…
http://download.teamviewer.com/download/TeamViewer_Setup_sr.exe
 ( za  online pomoc ako je potrebna)

Uputstvo za korišćenje Power Led programa

Dobrodošli u karatko uputstvo za korišćenje „PowerLed“ programa. (Za led displeje)

Cilj ovog upotstva je da naučite kako da samostalno koristite program i editujete sadržinu koja se prikazuje na reklami.

U ovom uputstvu ćemo koristiti kao primer standardnu reklamu koja se sastoji od šest panela u dva reda po tri.

Za početak ćemo se upoznati sa izgledom programa.

led, displej, display, uputstvo, na, srpskom, hrvatskom, program, za, led, displej
Led svetleci displej srbija

Program se deli na pet bitnih celina :

• Sekcija sa alatkama
• Lista programa
• Pregled izgleda reklame
• Podešavanja odeređenih modula i efekata
• Editor

Kada prvi put pokrenete program potrebno je da pokrenemo i novi projekat jer program u startu ubacuje unapred ispisan text koji nam nije potreban prilikom kreiranja reklame.

Novi projekat pokrećemo selekcijom File > New Project

svetlece, reklame, reklama, totemi, beograd, srbija, cene, cena, cenovnik, svijetlece,
svetlece reklame srbija

Kada pokrenemo novi projekat potrebno je da podesimo parametre panela koje podešavamo samo jednom i kasnije program sam pokreće uvek te iste parametre koje smo postavili.

Podešavanje panela pokrećemo selekcijom Tools > Panel setup

uputstvo, za, led, displeje, display, cene, cena
Uputstvo za led display – displej – na srpskom

Kada pokrenete Panel Setup program će zatražiti šifru, ona je univerzalna za ceo program : 168

Zatim za podešavanje panela koristimo parametre koji odgovaraju reklami koji programiramo, u ovom uputstvu koristimo primer reklame sa šest panela tako da unosimo parametre za tu reklamu.

prodaja, svetlecih, reklama, led, displeja, displaya, beograd, srbija, novi, sad
Prodaja led displeja

Pod prvim tabom podešavamo W/Width tj. Širinu i H/Height tj. Visinu. Za naš primer potrebni parameti su 96×32 jer su tri panela u širini 96 pixela a dva u visinu 32 pixela.

crveni, plavi, zeleni, zuti, led, display, displej, cena, cene, beograd, srbija, novi, sad

Pod selekcijom drugog taba trebamo da podesimo parametre kao na slici.Ukoliko nije obeleženo „P10Normal“ obeležimo tu selekciju i ispod opet podesimo broj modularnih jedinica u zavisnosti od reklame koji programiramo.

U našem primeru je to tri u širinu i dve u visinu.Kada završimo sa podešavanjem klikom na taster Setup sačuvaćemo podešavanja pa zatim klikom na Close zatvaramo Panel Setup.

led, displej, display, cene, cena, prodaja, rgb, povoljno, jeftino, gde, kako, kupiti, reklamu, reklame, u beogradu
Plavi svetleci led displej
Kada smo podesili parametre panela prelazimo na programiranje reklame.Obeležite Program 1 u listi programa pa zatim taster Text u Selekciji Alatke.Dobili smo predefinisani text „Welcome to use“ koji ćemo prepraviti u sekciji editora.
svetlece-reklame-beograd
svetlece-reklame-beograd-cene-cena-prodaja-led-displeja-plavih-crvenih-zelenih-rgb

U sekciji Editora se nalaze osnovne funkcije na koje smo navikli iz većine tekstualnih editora. Tu su font, veličina fonta, bold,italic, underline, kao i pozicioniranje teksta u okviru linije itd.

Kada ispišemo željeni tekst i podesimo veličinu fonta, vreme je da mu zadamo komandu ponašanja.

led, displej, displeji, beograd, srbija, cene, cena, prodaja

Da bi bili u mogućnosti da pratimo kako se koja akcija ispoljava na programiranje reklame koristićemo ovih tri tastera da bi povećali i smanjili prikaz kao i da bi smo pokrenuli ili zaustavili pregled.

U sekciji za podešavanja efekata biramo kako će se ispisani tekst pokazivati na reklami, tako da požemo da postavimo da se konstantno pomera da leve na desnu stranu ili da se pojavljuje sa donje ili gornje strane ili da ga ispisuje laser itd. Naravno postoje opcije Direct koje ne pravi nikakav efekat već samo pokazuje zadati text i opcija Random koja nasumično koristi sve efekte. Ispod izbora efekta nalazi se spd./Speed tj. Brzina kojom će se efekat ispoljavati, nula je najveća brzina pa što veći broj to je manja brzina kretanja efekta. Preporuka za većinu efekata je brzina 6 do 10 u zavisnosti od efekta i položaja reklame. Ispod se nalazi opcija Hold tj. Zadrži i ona se koristi da nakon obavljene funkcije efekta zadrži ispisani tekst za zadato vreme pre prelaska na sledeći ili ponovno počinjanje istog efekta.

U sekciji podešavanja levo pored podešavanja efekata možete da podesite okvir okolo teksta, klikom na Edge odaberite kakav okvir vam se sviđa pa zatim podesite Color na Red i odredite brzinu kretanja okvira klikom na Spd tako što je manji broj veća brzina.

Sada smo podesili osnovni tekst za prikaz na reklami.

led displej srbija

Ukoliko želite da podesite dva teksta ili tekst i cenu ili šta god da vam odgovara koji će se smenjivati u određenom vremenskom periodu treba da pokrenemo još jedan program i još jedan tekst.

Obeležimo u listi programa Panel1 pa zatim klik na Add Program, nakon toga odaberemo program kome treba da dodamo tekst pa klik na Add RTF tj. Ikonicu teksta kao što je prethodno objašnjeno. Ukoliko Vam je potreban i treći tekst postupak je isti.

svetlece reklame beograd, svetlece reklame srbija, led reklame, crveni led displej, plavi led displej, beli led displej, display

Kada postavite više od jednog programa neophodno je da odredimo kako će se oni smenjivati.

Selektovanjem određenog programa dobićemo podešavanja za taj program.

U obeleženom prostoru se nalazi podešavanje prikaza određenog programa, tu možemo da odredimo da li će program konstanto biti pokrenut ili će se kroz određeno vreme smenjivati sa ostalim programima.

Ukoliko imamo više od jednog programa neophodno je da obeležimo Timing pa da zatim ispod podesimo koliko će dugo taj program biti prikazivan. Ako npr. Postavite 20 sec. Taj program će biti prikazan 20 sekundi pa će se nakon njega prikazivati sledeći na listi. Takođe treba da podesimo i sledeći program na određeno vreme da bi se posle njega ponovo prikazao prvi itd.

Programi se neće smenjivati na prikazu koji vi vidite već samo utiče kada se učita u reklamu.

plavi led displej, crveni, reklame za menjacnicu, prodaja, beograd, srbija

Pre nego što nastavimo dalje sačuvajte dosadašnji rad kao šemu za dalje prepravke i kao osnosu ukoliko nešto pogrešite.

Klikom na File otvar se padajući meni pa zatim odaberite Save As i sačuvajte šemu gde god vama odgovara tako da znate gde se nalazi ukoliko vaz zatreba.

Svaki put kada hoćete da otvorite sačuvanu šemu prvo pokrenite novi projekat Klikom na New Project pa tek onda Open Project da bi vam učitao sve parametre i vratio predhodna podešavanja.

svetlece, reklame, led, displej, display, za, pekare, menjacnice, prodavnice, butike, prodaja, beograd, srbija, nis, novi, sad

Kada smo programirali reklamu trebamo da prebacimo na prenosnu memoriju da bi smo učitali u reklamu.

Prenosna memorija (Flash) treba da bude prazna i u FAT32 formatu. Format možete da proverite tako što ćede kliknuti desnim klikon na flash pa zatim Propertis na dnu i pod File system treba da stoji FAT32.

Klikon na File otvoriće vam se padajući meni i odaberite Export to USB(*.tfu)… zatim vam se otvara novi prozor za prebacivanje programa na flash.

velike, male, svetlece, reklame, display, displej, za, firmu, posao, poslove, cena, cena

Kada Vam se otvori novi prozor za prebacivanje na Flash treba da obeležite Vaš flash ukoliko nije obeležen pa zatim da štiklirate kućicu Include panel parameters gde će Vam opet tražiti šifru 168 i zatim klikom na Save program čuva konfiguraciju na Vašu prenosnu memoriju da bi ste mogli da je učitate u reklamu.

Kada kliknete ne Save sačekajte nekoliko sekundi da Flash prestane sa aktivnošći pa tek onda uklonite Flash sa računara.

Prilikom priključivanja na reklamu isto sačekajte nekoliko sekundi nakon što vam ispiše ok!

svetlece reklame za menjacnice, sa promenom kursa

Nadam se da će vam ovo uputstvo pomoći da samostalno programirate vašu reklamu kao i da se prisetite kasnije radi ponovnog korišćenja.

Ukoliko Vam je potrebna dodatna pomoć stojimo Vam na raspolaganju.

Čime se još bavimo

Naše Usluge

Treba Vam više informacija?

Vama na usluzi

Show Buttons
Hide Buttons